Bakermatter van de week

Ik werd deze week geselecteerd tot bakermatter van de week. YES!

Herlees hier het volledige artikel. Bedankt bakermat!

Het woord aan Katrien van Atelier C

Atelier C is een beleef-atelier voor levenskunstenaars. Samen beleven staat centraal!

We geven, organiseren, en bedenken ‘feel good’ workshops en tastings in samenwerking met lokale talenten. Voor onze programmering selecteren we de leukste workshops in creativiteit – lifestyle – en dranken/foodies.

Het atelier staat ook open voor privé evenementen voor kleine groepen. Denk aan een vrijgezellen, teambuilding of een onderonsje met vrienden.

Van waar kwam de interesse om jouw eigen workshops te geven en hoe ben je gestart?

Eigenlijk geef ik al jaren mini workshops: elk uur ik voor de klas sta als leerkracht ‘Beeld’. Het idee voor de huidige workshops ontstond naar aanleiding van de kunstendag op school, toen ik besefte dat ook volwassenen hier nood aan hebben. Maar ook na een workshop in zenith waarbij ik samen met oude schoolvrienden, na heel wat jaren, zelf creatief aan de slag kon. Ik had daar zo van genoten! Ik dacht: dit wil ik meer doen! Het plan heeft een aantal jaren moeten rijpen, maar kwam in een stroomversnelling terecht toen we een pand in het centrum van Dendermonde kochten en ik fantaseerde om al mijn ideeën hierin te kunnen verwezenlijken. Uiteindelijk is Atelier C na twee jaar verbouwen effectief van start gegaan in augustus 2019. Intussen kwamen al heel wat fantastische kansen op mijn pad en heb ik al de meest geweldige mensen leren kennen.

Heb je een bepaald doel dat je wil bereiken met het atelier.

Goh, ik geniet ervan om te zien hoe mensen zelf leren, creëren en beleven. Veel mensen hebben zin om dingen uit te testen en creatief te zijn, zonder elke week uren vrij te houden voor een cursus. De kortstondige workshops die we aanbieden spelen daar op in. Hier leer je iets nieuws zonder langdurig engagement.

Voor gelijkaardige events moest je tot voor kort naar de grootsteden gaan. Dendermonde is een prachtige stad. Met onze events wil ik wat meer leven brengen in de binnenstad. Mensen samenbrengen en hen de leukste tijd geven in een gezellig kader is misschien wel ons allerbelangrijkste doel.

Ik hecht veel belang aan de skills en interesses van andere lokale ondernemers en creatievelingen. Ik maak er dan ook een extra missie van om zoveel mogelijk met hen samen te werken en elkaar een boost te geven.  Zo ontstonden er dit jaar al heel wat leuke en unieke workshops in samenwerking met lokale talenten.

Zijn er projecten die je nog wil verwezenlijken?

Waar start ik? 😀

Door de coronamaatregelen moet ons atelier voor onbepaalde duur gesloten blijven en hebben we dus een aantal geplande events moeten uitstellen. Maar ik bleef niet bij de pakken zitten en ging aan de slag om enkele workshops om te zetten naar een DIY pakket mét een passende online workshop. Door de instructie videos lijkt het alsof je een echte workshop volgt, maar dan thuis. Onze eerste workshop@home box is intussen een waar succes! Dat motiveert me om nieuw boxen te ontwikkelen en nu ook thuis hun creatieve talenten te laten ontdekken of boosten. De volgende wordt binnenkort gelanceerd 😉  (deze is intussen te koop in onze webshop yay. Bekijk hem hier.

Eenmaal de coronamaatregelen voorbij zijn, wil  ik werk maken van een ‘open atelier’ concept waarbij je vrijblijvend je eigen ding kan komen doen met ons materiaal en gezellig samen aan de slag kan gaan.

Ik kijk al uit naar nog meer inspirerende samenwerkingen in de toekomst!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.